Welcome to South-West University's Erasmus+ Portal!

Slavena Karayani’s inspiring story – how dreams can come true thanks to our Erasmus+ programme

Понякога много се страхуваме да вземем решения. Обмисляме с  дни наред…  Е, за мен това е най-хубавото решение което някога съм взимала, да се включа и аз в групата на Еразъм +.

Не мога да кажа че е било от трудните ми решения, но със сигурност мога да кажа че е било от най-хубавите. Не е трудно да заминеш за друга държава, когато всичко ти е ясно, когато имаш правилните хора до теб.

Докато бях ученичка  в Българското неделно училище ‘’Св. св. Кирил и Методий’’  в  гр. Атина, аз се възхищавах на мойте учителки. Не знаех какво е да си учител, но знаех какво е да получаваш любов и знания, какво ще рече да се чувстваш като у дома си. След време, след като завърших българкото училище, реших да следвам  Приложна  Лингвистика и Педагогика в ЮЗУ ‘’Неофит Рилски’’. В началото не знаех къде точно се намирам и какво точно правя, но както казах и преди , намерих правилните хора на правилното място. Едно момиче израснало в Атина, сега си намираше спокойствието и едновременно му се отваряха много врати.

Разбрах за програма Еразъм+ доста бързо и започнах да търся къде мога да си карам практиката. Погледа ми спря отново на моето любимо училище, но този път аз съм там като учителка, като човек на който някога аз съм му се възхищавала. Ролята на учителя се оказа не толкова лесна, но въпреки това ти получаваш толкова много. Знаете ли какво е да започне денят ви с усмивка? Да се чувствате отново като у дома си? Да ви подкрепят колегите и да ви се радват децата? Това означава че сте успяли. Знаете ли колко и какви възможности имате след тази практика?

Аз мога да напиша още много за това, какво е да бъдеш приет и обичан.  Да се учиш на много нови неща, но и какво ще рече на бъдеш будител. Защо не опитате? Така ще се насладите на всеки един момент. Повярвайте ми, един прекрасен работен ден в центъра на Атина може да приключи с нов приятел близък и чаша вино под светлините на Акропола.

Не се страхувайте да изпитате нови емоции, да се срещнете с нови хора и да бъдете най-накрая щастливи. Най-хубавото предстои! Не изпускайте тази възможност. Екипът на Еразъм + е винаги до вас.

От момичето което разбра колко е красив живота.

Славена Караяни.

 

 

Related Posts

Leave a Reply