Welcome to South-West University's Erasmus+ Portal!

Еразъм историята на Валентин, Марио, Цвети, Петя и Яна – незабравима седмица в Будапеща

Ние сме Валентин (1 курс), Марио (2 курс) , Цвети (1 курс) , Петя (2 курс) и Яна (3 курс), студенти от Югозападен университет “Неофит Рилски”.

Макар и да не се познавахме преди проекта, успяхме да се сприятелим и се наслаждавахме на всеки момент прекаран заедно. Наскоро (през май 2023) имахме удоволствието да участваме в курс по Еразъм, който беше невероятен от началото до края. Прекарахме 4 дни в “Kodolányi János University Budapest”. Изживяването беше страхотно и сме изпълнени с чувство на благодарност за спомените и приятелствата, които създадохме през това време.

Един от акцентите на този курс бяха проектите, по които работихме. Те не само бяха образователни и ангажиращи, но и ни събраха заедно като група. Студенти от различни държави, трябваше да работим заедно. Много се забавлявахме, обмисляйки идеи, сътрудничейки си и виждайки как нашите проекти оживяват. Беше наистина удовлетворяващо изживяване.
Организацията на курса беше безупречна. Координаторите направиха всичко възможно, за да гарантират, че всичко върви гладко.

От момента, в който пристигнахме, бяхме топло посрещнати и ни накараха да се почувстваме като у дома си. Унгарските студенти заслужават специално признание за изключителното си гостоприемство. Те ни заведоха на забележителна обиколка из Будапеща, демонстрирайки богатата история и култура на града. Дори ни запознаха с типичния унгарски студентски живот, където се сближихме на по питиета в парка. Това беше преживяване, което ни накара да се почувстваме като принадлежащи и създаде трайни спомени.
Курсът предостави отлична платформа за културен обмен. Имахме възможността да общуваме с участници от различни страни (Полша, Унгария, Португалия), като научихме за техните обичаи, традиции и езици. Наистина беше вълнуващо да чуем различни езици и да разменим думи на родните си. Излагането на различни култури разшири нашите хоризонти и насърчи чувството за единство сред всички нас.

Трябва да поздравим организаторите за техния професионализъм и внимание към детайла по време на целия проект. Всеки аспект, от съдържанието на курса до логистиката, беше щателно планиран и изпълнен. Беше очевидно, че екипът е положил много усилия, за да гарантира, че изживяването ни е едновременно приятно и образователно.

Еразъм е известен със способността си да обединява хора от различни среди, като насърчава културния обмен и разбирателство. Нашият опит не беше изключение. Взаимодействайки с участници от различни страни, открихме красотата на културното многообразие.

Като цяло прекарахме невероятно по време на този курс по Еразъм и бихме го препоръчали от все сърце на други. Забавлението, приятелствата и незабравимите спомени, които създадохме, са безценни. Ако имате възможност да участвате в подобна програма в бъдеще, не се колебайте. Това ще бъде изживяване, за което няма да съжалявате.
Благодарни сме за възможността да бъдем част от този курс и ще ценим спомените и приятелствата създадени, години наред.

 

 

Related Posts

Leave a Reply